Təyyarədə uçarkən bəzi yeməklər çox dadsız görünə bilər. Ona görə də hündürlükdə hansı yeməyin dadını həm pis, həm də yaxşı tərəfə dəyişdiyini bilmək vacibdir.
Bəzi qidaların uçuş zamanı vəziyyətimizə necə təsir etdiyini öyrənən Oksford psixoloqu Çarlz Spens deyir. Amma o etiraf edir ki, təyyarədə qəlyanaltı yemək vaxt keçirmək və cansıxıcılıqla mübarizə aparmaq üçün əla vasitədir.
Hündürlükdə fərqli dad almağımızın bir neçə səbəbi var. Bu, ilk növbədə, təyyarənin salonundakı quru hava ilə bağlıdır - bu, səhrada nəfəs alacağımız şeyə bənzəyir, ekspert izah etdi, həmçinin yüksəklikdə aşağı təzyiq və mühərriklərin yüksək səsi ilə əlaqədardır.
Alman alimlərinin apardığı araşdırmaya görə, uçan təyyarədə insanın dad qönçələrinin həssaslığı 30 faiz azalır. Ancaq bu, çox vaxt yalnız şirin və duzlu qidalara, həmçinin sitrus meyvələrinin qavranılmasına aiddir. Təyyarədə Yerdəkindən fərqli görünən bu məhsullardır. Ancaq acı və torpaq ləzzətləri dəyişməz olaraq qalır.
Amma təyyarədə şirin, duzlu və qazlı qidalardan uzaq durmaq daha yaxşıdır.
Şirin və duzlu şeylər yumşaq görünəcək, lakin təyyarədə bu ləzzətlər 20-30 faiz daha az ifadə edilir, ona görə də siz daha çox şirinlik və duz əlavə etmək istəyə bilərsiniz, bu isə sodaya gəldikdə, bu, yalnız xoşagəlməz şişkinliyə səbəb olacaq.