Yalnız bir növ qida ehtiva edən pəhrizlər sağlamlığınıza və rifahınıza əhəmiyyətli təsir göstərə bilər.
Foodinfo.az bir həftəni mal ətindən başqa heç nə yemədən keçirməyə qərar verdiyiniz halda orqanizminizə təsirini izah edir.
1-ci gün: Protein səviyyəsini artırın
Mal əti yeməyin ilk günündə vücudunuzda çox miqdarda protein alacaq. Mal əti əzələlərin böyüməsi və bərpası üçün vacib olan əla protein mənbəyidir. Bu həm də toxluq hissini artıracaq.
2-ci gün: Enerjinin artması və iştahın azalması
İkinci gün enerji səviyyənizdə artım hiss edəcəksiniz. Mal əti dəmir və digər qidalarla zəngindir, bu, sabit enerji səviyyəsini saxlamağa kömək edəcəkdir. Vücudunuz onu saxlamaq üçün yağ yandırmağa başlaya bilər ki, bu da çəki itkisinə səbəb olacaq.
3-cü gün: Bədənin metabolik vəziyyəti
Üçüncü gün vücudunuz metabolik vəziyyətə daxil ola bilər, burada bədənin karbohidratlar əvəzinə əsas enerji mənbəyi kimi yağdan istifadə etməyə başlayır. Bu, beyin funksiyanızı yaxşılaşdıra, düşüncələrinizi daha aydınlaşdıra bilər.
4-cü gün: Karbohidrat çatışmazlığına uyğunlaşma
Bədəniniz məhdud karbohidrat qəbuluna uyğunlaşmağa başlayacaq. Yeni şəraitə uyğunlaşma fiziki və ya emosional dəyişikliklərlə özünü göstərə bilər, lakin ümumilikdə orqanizm öz resurslarından daha səmərəli istifadə etməyi öyrənəcək.
5-7-ci günlər: İdrak funksiyasını yaxşılaşdırın
Son günlərdə idrak funksiyasında, diqqətdə və ümumi psixi vəziyyətdə əhəmiyyətli irəliləyişlər müşahidə edə bilərsiniz. Bu günlərdə bədəni mal ətində olmayan lazımi vitaminlər, minerallar və liflə təmin etmək üçün tərəvəzləri pəhrizinizə daxil etməyə başlamaq vacibdir.