Balqabaqda yerköküdən 5 dəfə çox A vitamini var. Bundan əlavə, balqabağın tərkibində B vitaminləri, nadir K və T, həmçinin C, E və PP mövcuddur. Foodinfo.az xəbər verir ki, bitki həmçinin çoxlu saxaroza, fermentlər, zülallar, nişasta, azotlu birləşmələr, etiva edir.

Balqabaq müxtəlif formalarda faydalıdır. Onu çiy yeyə, sıyıq bişirə, şirə şəklində içə, həmçinin toxumunu yeyə bilərsiniz olar.

Balqabaq çox sağlam bir məhsul olsa da, bəzi istisnalar var. Bədənin işində bu cür pozuntular olduqda istifadə edilməməlidir. Şəkər xəstələri, mədə şirəsinin turşuluğunun azaldığı həzm sisteminin xəstəlikləri, mədə və onikibarmaq bağırsağın xorası olanlar bu məhsuldan az istifadə etməlidir.