Xurmanın dadı və yumşaqlığı əsasən çeşiddən asılıdır. Foodinfo.az Doctorpiter.ru-ya istinadən xəbər verir ki, bununla belə, ən yetişmiş və ən şirəli meyvəni seçməyə kömək edəcək universal qayda var.
Mütəxəssislər bu qeyri-adi payız giləmeyvəsinin hansı faydalı xüsusiyyətlərinə malik olduğunu və ən dadlı və yetişmiş xurmanı seçmək üçün hansı xüsusiyyətlərdən istifadə oluna biləcəyini izah edib.
Alarkən xurmanı diqqətlə yoxlayın. Yaxşı bir meyvənin bir az qurumuş görünən yarpaqları var və giləmeyvə özü parlaq, zəngin rəngə malikdir. Solğun xurmanın yetişməmiş olma ehtimalı var.
Mütəxəssislər xurmanı təxminən 0 dərəcə temperaturda və yüksək rütubətdə saxlamağı məsləhət görürlər. Belə şəraitdə xurma 2-3 aya qədər davam edəcək və xarab olmayacaq.