Çay çox sayda insan arasında kifayət qədər populyar bir içkidir, lakin az adam bilir ki, onu həmişə bir neçə dəfə dəmləmək olmaz. Foodinfo.az xəbər verir ki, yaşıl çay növündən asılı olmayaraq bir neçə dəfə dəmlənə bilən azsaylı çaylardan biridir. Bu növ çayı dadı və rəngi sizə uyğun gələn qədər dəmləmək olar. Bununla belə, hər dəfə dəmləmə vaxtını artırmaq vacibdir.

Qara çay, yaşıl çaydan fərqli olaraq, təkrar dəmləmə üçün nəzərdə tutulmayıb. Bu çay növü ilk dəfə bütün antioksidanları və faydalı mikroelementləri buraxır, sonra isə istehlak üçün yararsız hala düşür.

Həmçinin, çay paketləri yenidən dəmlənməməlidir. Məsələ heç də onda deyil ki, bu çay dadını itirir, baxmayaraq ki, o da. Daha əhəmiyyətlisi, artıq dəmlənmiş çay paketinin mühitində bakteriya və göbələklərin oksidləşməsi və çoxalması prosesi olduqca tez başlayır.