Kəsmiklə adi qatıq arasındakı fərqi bilirsinizmi? Foodinfo.az Belnovosti.by-yə istinadən xəbər verir ki, dad və konsistensiyadan əlavə, bu iki növ mayalanmış süd məhsulları fərqli istehsal olunur.
Kəsmik südün kəsilməsinin nəticəsi olsa da, təbii qatıq fermentasiyası zamanı canlı laktobasil kimi də tanınan probiotiklərin əlavə edilməsi ilə hazırlanır.
Kəsmik əsasən turş dadı və südün qıcqırdılması nəticəsində əldə edilir. Daha az kalori ehtiva edir.
Kəsmik bağırsaq florasını tarazlaşdırır.
Təbii qatıq kimi, həzm prosesinə daxil olan qidaları daha asan mənimsəməyə kömək edir.
Təbii qatıq kəsmikdən daha qaymaqlıdır və müxtəlif yollarla istehlak edilə bilər.
Bundan əlavə, təbii qatıq da flora balansını təşviq edir və fosfor, kalium və maqneziumla zəngindir.