Evdar qadınlar tez-tez ət bulyonundan istifadə edərək borş və ya şorba hazırlayırlar. Əlbəttə ki, hər birinin özünəməxsus ideal resepti var.
Foodinfo.az Unian.net-ə istinadən xəbər verir ki, bulyon (ət suyu) hazırlamaq ən asan iş olmaya bilər. Bulyonun tutarlılığı və rəngi, həmçinin ətin dadı əsasən sudan, daha doğrusu onun temperaturundan asılıdır.
Məqsədiniz sadə bulyon bişirməkdirsə, o zaman bişirmənin əvvəlində əti soyuq suya qoymaq daha yaxşıdır.
Şorba üçün əti az qaynayan suya qoymaq yaxşıdır. Nəticədə, yemək üçün ideal olan yüngül bir bulyon alacaqsınız.
Yeri gəlmişkən, ətin yumşaq olması üçün onu hansı suya qoyacağınızı bilmirsinizsə, ilıq su sayəsində o, öz şirəliliyini saxlayacaq və heç vaxt sərt olmayacaq.