Foodinfo.az maraqlı şorba resepti təqdim edir
Ərzaqlar
- 700-800 q toyuq filesi (qaynadıb iri doğramaq)
- 1,5 l toyuq bulyonu
- 2 ədəd baş soğan (xırda doğranmış)
- 400 q gül kələmi
- 100 ml yağlı qaymaq
- 1-2 diş sarımsaq
- 2 x.q. yağ
- 1-2 x.q. limon şirəsi
- 1/4 ç.q. üyüdülmüş zəncəfil
- 2-3 x.q. kokos yonqarı (quru tavada azacıq qızartmaq)
- 1 ç.q. karri
- duz
- çili istiotu
Hazırlanması
- Yağı əridin, soğan, sarımsaq əlavə edib 3-4 dəqiqə qızardın.
- Zəncəfil, karri, un vurub qarışdırın, 2 dəqiqə qovurun.
- Sonra bulyon və qaymaq tökün.
- Qaynara düşənəcən gözləyin, 5 dəqiqə qaynadıb gül kələmini əlavə edin.
- Həddən artıq bişirməyin ki, kələm əzilməsin.
- Hazır şorbaya toyuq əti, duz, çili istiotu, kokos yonqarı, limon şirəsi əlavə edib qarışdırın.
Nuş olsun!
(metbexdenxeberler.com)