Əncir maraqlı məhsuldur, onlar nə meyvə, nə də giləmeyvədir. Foodinfo.az xəbər verir ki,  əncir ağacının meyvələri sağlamlıq üçün çox faydalıdır.

Əncirin tərkibində sinir sistemini gücləndirən, bərpasını sürətləndirən və sinir liflərinin keçiriciliyini yaxşılaşdıran riboflavin var.

Meyvələr həmçinin həzm, ürək və qan damarlarının düzgün işləməsi üçün çox zəruri olan tiamin ehtiva edir. Bundan əlavə, tiamin bədənin qoruyucu xüsusiyyətlərini artırır ki, bu da xüsusilə payızda, soyuqdəymə və qrip mövsümü ərəfəsində vacibdir.

Bundan əlavə, əncirin tərkibində qanın laxtalanma prosesində iştirak edən çoxlu K vitamini var. Meyvələr pəhriz lifi ilə zəngindir, rahat həzm üçün lazımdır. Lif həmçinin qan şəkəri və xolesterin səviyyələrini tənzimləməyə kömək edir.

Əncirin tərkibində kalium və maqnezium da var. Bu mikroelementlər əzələlərin düzgün yığılmasını təmin edir və turşu-əsas balansını qoruyur.

Nəhayət, əncir mislə zəngindir. Bu birləşmə dərini gənc və elastik saxlamağa qadirdir və qan hüceyrələrinin istehsalında iştirak edir.