Çay bütün dünyada çox məşhur bir içkidir. Foodinfo.az TSN.ua-ya istinadən xəbər verir ki, onu şəkərlə və ya şəkərsiz içməyin daha yaxşı olması mövzusunda çoxlu müzakirələr gedir. Bir çox insanlar çaya şəkər əlavə etməyin mənasız olduğuna inanırlar. Deyirlər ki, bu içki yaxşı tonikdir, həm də kalorisi azdır, ona görə də sağlamlığı qorumaq üçün mükəmməldir. Ancaq bəzi diyetoloqlar şəkərli çayın bir sıra vacib faydaları olduğunu iddia edirlər.

Şirin çay sizi canlandıra bilər. Bu təəccüblü deyil. Axı qanda qlükoza səviyyəsində artım olur. Məhz bu səbəbdən həkimlər halsızlıq və başgicəllənmə hiss etdikdə şəkərlə çay içməyi məsləhət görürlər. Bu, sağlamlığınızı normal vəziyyətə gətirməyə kömək edə bilər. Ancaq bu vəziyyətdə şəkərsiz çay heç kömək etməyəcək.

Şəkərli təzə qara çay isə stressdən tez çıxmağa və ürək-damar sisteminin işini yaxşılaşdırmağa kömək edir.