Dietoloq, tibb elmləri doktoru Mariyat Muxina qan laxtalarının əmələ gəlməsinə səbəb ola biləcək qidaları sadalayıb. Foodinfo.az xəbər verir ki, bunlara alkoqol, qəhvə, şirniyyat, duzlu qidalar və K vitamini olan qidalar daxildir.

Beləliklə, spirt tərkibli içkilər hüceyrələrin yığılmasına səbəb olur və çox miqdarda şəkər və qənnadı məmulatlarının istehlakı qan axıcılığına mənfi təsir göstərir. Bundan əlavə, konservləşdirilmiş qidalar və kolbasalarda olan duz, eləcə də qəhvə qan qatılaşmasına kömək edir, çünki bədəndən mayeni çıxarır.

K vitamini ilə qidaların istehlakı da qan laxtalanma riskini artırır, ispanaq və gicitkən kimi göyərtilərdə mövcuddur.