Mağazadan evə qayıtdığınız zaman yeməyi soyuducuya və ya şkaflara öz yerinə qoyursunuz. Foodinfo.az Unian.net-ə istinadən xəbər verir ki, Household Quotes şirkətinin qida saxlama üzrə mütəxəssisi Coşua Hyuston şokoladları soyuducuda saxlamaqla bağlı xəbərdarlıq edir.
Belə ki, şokolad soyuducunuzdakı digər qidaların dadlarını asanlıqla mənimsəyə bilir. Nəticədə xoş keyfiyyətlərini itirə bilər. Rəng dəyişməsi, soyuducuda rütubətin "şəkər örtüyünə" səbəb olduğu zaman meydana gələn başqa bir ciddi problemdir.
Bir çoxumuz şokoladın əriyəcəyindən qorxaraq soyuducuya atırıq. Amma əslində şkaf daha yaxşı seçimdir. Şokoladı saxlamaq üçün ən yaxşı yer 12 ilə 18 dərəcə arasındadır.
Bundan əlavə, ekspert şokoladı birbaşa işıqdan uzaq tutmağı tövsiyə edir.