Son 25 ildə yapon qadınları orta ömür uzunluğuna görə liderdirlər. Foodinfo.az Rbc.ua-ya istinadən xəbər verir ki, onlar sağlam pəhrizə riayət edirlər və yaşlarından xeyli cavan görünürlər.
Yaponların yalnız suşi yediyi barədə yanlış fikir var. Əslində, onların pəhrizi olduqca müxtəlifdir. Onlar balıq, dəniz yosunu, tərəvəz, soya, düyü, meyvə, yaşıl çaya üstünlük verirlər.
Yapon pəhrizi universal və balanslıdır, demək olar ki, yüksək kalorili və lazımsız qidalardan məhrumdur. Təravət və mövsümə uyğunluq böyük əhəmiyyət kəsb edir və bu zaman yetişməkdə olan qidaları yemək adi haldır.
Yaponlar ənənəvi olaraq yeməkləri bişirmək, manqalda bişirmək, buxarda bişirmək və ya xüsusi tavada minimum yağla qızartmaqla hazırlayırlar. Tərəvəzlər daha yaxşı görünmək və daha tez bişirmək üçün kəsilir.
Bu cür üsulların üstünlüyü ondan ibarətdir ki, məhsullar qida xüsusiyyətlərinin əhəmiyyətli hissəsini saxlayır. Tərəvəz bulyonu bir çox yeməklər üçün məşhur əsasdır.
Yapon qadınları ədviyyatlarla çox diqqətli olurlar, mədə, qaraciyər və böyrəklərə lazımsız yüklər qoymadan yeməkləri yüngülləşdirməyə çalışırlar.
Yemək yemək də Yaponiyada bir ritualdır. İnsanlar yavaş-yavaş, kiçik hissələrdə, porsiyalarda və boşqablarda yeyirlər.
Yapon desertləri adətən az yağ və şəkərdən ibarətdir və çox güman ki, Qərb dadlarına uyğun gəlmir.