Balıq yeməkləri faydalı xassələri ilə zəngindir və bir çox cəhətdən başqa heç bir qidadan əldə edilə bilməyən vitamin və mikroelementlərin müstəsna mənbəyidir. Foodinfo.az xəbər verir ki, balığın pəhrizdəki digər məhsullara nisbətən xüsusiyyətləri və üstünlükləri dietoloqlar və həkimlər, eləcə də adi istehlakçılar tərəfindən təsdiqlənir. Tamamilə hər bir sağlam və qidalı qidalanma sisteminə müəyyən balıq növləri daxildir. Onların hamısı faydalı qida komponentlərinə görə müxtəlifdir və qidalanma sistemində həm əsas, həm də köməkçi elementlərdir.

Dəniz balığı insan orqanizminin tam həyatı və fəaliyyəti üçün çox vacib və zəruri olan çoxlu faydalı vitaminlər, amin turşuları və yağlara malikdir. Bu həqiqəti başa düşmək üçün dəniz balıqlarında olan faydalı maddələrə baxmaq kifayətdir - siyahı həqiqətən təsir edicidir. Ən azı, böyük miqdarda Omega-3 yağ turşularının və D vitamininin olması bazarda lider mövqe tutmağa imkan verir.

Çay balığı, yağ turşularının miqdarından aşağı olsa da, dəniz balıqlarından daha çox protein və dəmirə malikdir. Bundan əlavə, daha az kalori var, hətta ən cəld orqanizm tərəfindən asanlıqla həzm olunur və istənilən şəhərin sakinləri təzə çay balıqları ala bilərlər. Üstəlik, hətta özünüz də tuta bilərsiniz.

Mövcudluq çay balıqlarının çox populyar və tələbatlı olmasına imkan verir, lakin onu satın almadan əvvəl bir nüansa diqqət yetirməlisiniz. Balıqların yaşadığı çayın təmiz olması, sənaye tullantıları və ya digər zəhərli maddələrlə çirklənməməsi lazımdır.