Əbəs yerə müxtəlif ixtisasların həkimləri və diyetoloqlar zərərli qidaların istehlakının təhlükələri barədə xəbərdarlıq edirlər. Fast food, çox yağlı və ya duzlu qidalar insan orqanizmində bir çox fizioloji prosesləri ciddi şəkildə poza bilər və ölümcül xəstəliklər də daxil olmaqla ciddi xəstəliklərə səbəb ola bilər.

Onkoloq Andrey Alekseev hansı qidaların xərçəngin inkişafına səbəb ola biləcəyini söylədi. Əvvəla, bu, kanserogenlər, toksinlər və kimyəvi əlavələrlə "zəngin" fast fooddur. Fast food restoranının menyusunda nə qədər çox kolbasa, kartof qızartması, külçələr və digər məhsullar varsa, dünya səyahətinizi həmyaşıdlarınızdan xeyli tez başa vurmaq şansınız bir o qədər yüksəkdir, ekspert xəbərdarlıq edir.

Andrey Alekseev qeyd edib ki, süfrədə yağlı, ədviyyatlı və hisə verilmiş qidaların bolluğu xərçəngin inkişafı üçün ən güclü tətiklərdən biridir. İlk növbədə mədəaltı vəzi, mədə, qaraciyər xərçəngi və s.

Bundan əlavə, tərkibində çoxlu kimyəvi maddələr, yağlar və ədviyyatlar (o cümlədən duz) olan qidalar qan dövran edən damarlara böyük zərər verə bilər. Xolesterol lövhələri meydana gələ bilər və sonra insult və vaxtından əvvəl ölüm ehtimalı yüksəkdir.

Onkoloqun xəstəsi olmaq şansını minimuma endirmək üçün, ilk növbədə, pəhrizinizi tənzimləmək, ondan bütün zərərli maddələri çıxarmaq və tərəvəz və meyvələr əlavə etmək lazımdır. Xüsusilə çoxlu antioksidantları ehtiva edən qırmızı və bənövşəyi rənglər - xərçəng hüceyrələrinə və toksinlərə qarşı əsas döyüşçülərdir. Sonra idmanla dostluq etməlisən. Sağlamlığa gedən yolda üçüncü nöqtə bütün pis vərdişlərdən ayrılmaq olmalıdır.

Leyla