Çovdar çörəyindən daha çox ağ çörəklərə üstünlük verirsinizsə, vərdişlərinizi yenidən nəzərdən keçirmək istəyə bilərsiniz. Araşdırmalar göstərir ki, bəzi hallarda istehsalçılar qeyri-qanuni olaraq unun tərkibinə zərərli əlavələr əlavə edirlər ki, bu da sağlamlıq problemlərinə səbəb olur.

Foodinfo.az xəbər verir ki, Qidalanma və Biotexnologiya üzrə Tədqiqat Mərkəzinin İmmunologiya Laboratoriyasının elmi işçisi Tatyana Solntseva bildirib ki, yüksək keyfiyyətli premium undan və məsələn, kalium bromat əlavə edilmiş birinci dərəcəli undan hazırlanmış iki rulon götürsəniz, onları praktiki olaraq fərqləndirməyəcəksiniz. Hər ikisi sulu, həcmli, ağ, iştahaaçan olacaq. Bromatlar çörəyin "çərçivəsini" gücləndirir, həcmini artırır, məsaməliliyi və yumşaqlığını yaxşılaşdırır. Bu təsir istehsalçını cəlb edir, çünki istehsal prosesinin maya dəyərini əhəmiyyətli dərəcədə azaldır. Çox bahalı olmayan un götürə, ucuz qida əlavəsi əlavə edə və zahiri yüksək keyfiyyətli məhsul əldə edə bilərsiniz. Bu arada, bromatların və semikarbazidlərin sağlamlıq üçün təhlükəli olduğu sübut edilmişdir.

Leyla