Trans yağların istehlakı yüksək ürək-damar xəstəlikləri və tip 2 diabet riski ilə əlaqələndirilir. Foodinfo.az Uznay.ru- ya istinadən xəbər verir ki, onlar həmçinin “pis” xolesterinin səviyyəsini artırmağa kömək edir .

Ümumiyyətlə qəbul edilir ki, bu növ doymamış yağlar yalnız çips, marqarin, bişmiş məmulatlar, kolbasa və kolbasalarda olur. Məlum olub ki, bəzi tərəvəzlər də təhlükəlidir. Meyci Universitetinin alimlərinin araşdırmasının nəticələri Food Research International tərəfindən dərc edilib.

Təcrübə göstərdi ki, zeytun yağında sarımsaq, soğan qızardıldığında trans yağlar əmələ gəlir. Faydalı doymamış yağ turşularının trans yağlara çevrilməsi brokoli, gül kələm, Brüssel kələmi qızardıldıqda da baş verir.

Alimlərin fikrincə, bu tərəvəzlər yüksək temperatura məruz qaldıqdan sonra tərkibində kükürdün olması səbəbindən təhlükəli olur.