Çayın saxta olub-olmadığını necə anlamaq olar? Bu mümkündürmü?
Foodinfo.az medicina.az-a istinadən bildirir ki, türk mütəxəssis Osman Baykal saxta çayı aşkarlamağın ən səmərəli yolunu açıqlayıb.
Onun sözlərinə görə soyuq suyun içərisinə bir miqdar quru çay atdıqda, su dərhal qırmızı rəngə boyanırsa, bu çayın insan sağlamlığı üçün təhlükəli olduğunu göstərir.
O qeyd edib ki, bəzi firmalar çayı daha keyfiyyətli göstərmək üçün ona qida boyası əlavə edir. Ancaq ən təhlükəlisi çayda istifadə edilən kimyəvi maddələrdir. Bu cür saxta çaylar insanın səhhətinə ciddi ziyan vurur.
Son xəbərlər
- Ekspert hovuz yaxınlığında ayaqyalın gəzməyin gözlənilməz risklərindən danışıb
- Mütəxəssislər dırnaqlarda ağ ləkələrin görünməsinin səbəblərini açıqlayıblar
- Diyetoloqlar dəmir çatışmazlığının 7 əlamətini sadalayıb
- Qida zəhərlənməsi insan intellektinə ciddi təsir edir
- Siqaretin təsirinə məruz qalan orqanlar hansılardır?
- Alimlər qarpız yeyərkən kimlərin diqqətli olması lazım olduğunu açıqlayıb