Birləşmiş Millətlər Təşkilatının Ərzaq və Kənd Təsərrüfatı Təşkilatı (FAO) “Kodeks standartları qida mənşəli antimikrob müqaviməti (AMR) ilə mübarizəyə necə kömək edə bilər?” adlı yeni broşür hazırlayıb. Foodinfo.az xəbər verir ki, bu, kodeks standartlarının qida mənşəli antimikrobiyal müqavimətlə (AMR) necə mübarizə apardığını izah edir. Əhalinin Antimikrob Müqavimətinin Risk Təhlili üçün Təlimat (CXG 77-2011) ölkələrə öz kontekstlərinə xas olan məsələləri, prioritetləri müəyyən etməyə və məqsədyönlü müdaxilələr həyata keçirməyə imkan verir.
Qida ilə əlaqəli Antimikrob Müqavimətin İnteqrasiya edilmiş Monitorinqi və Nəzarəti üzrə Təlimatlar (CXG 94-2021) qida sistemində AMR-nin izlənilməsi üçün çevik seçimlər təklif etmək üçün əsas komponentləri və mülahizələri təsvir edir.
Qida ilə əlaqəli antimikroblara qarşı müqavimətin minimuma endirilməsi və saxlanması üzrə Təcrübə Kodeksi (CXC 61-2005) kənd-qida sistemlərində antimikroblara olan ehtiyacın qarşısının alınması və azaldılması və qida məhsullarının çirklənməsi ilə minimuma endirilməsi üçün məsuliyyətli və ehtiyatlı antimikrob istifadə üçün əsas prinsipləri və effektiv strategiyaları təqdim edir.
Nurlan