Pəhrizdə şəkərin miqdarını azaltmağa çalışarkən şirniyyatların kəskin şəkildə uzaqlaşdırılması stress yarada bilər.
Foodinfo.az bildirir ki, mütəxəssislər içkilərə və yeməklərə daha az şəkər qatmaq üçün yeni başlayanlara şirniyyatdan imtina etməyi, desert və şirniyyat əvəzinə təzə və ya dondurulmuş meyvələr, giləmeyvə, qoz-fındıq yeməyi məsləhət görür.
Mürəkkəb karbohidratlar olan ağ, qara və ya boz (kəpəkli undan) çörəyi zərif dənli bitkilərlə (ağ düyü, manna, qarğıdalı qarabaşaq yarması, arpa) ilə əvəz edin. Həmçinin şəkərli çayın piylənmə və disbakterioz riski barədə xəbərdarlıq olunur. Belə ki, çox şirin meyvələri də azaltmaq lazımdır. Məsələn, üzüm və banan bura daxildir.
Nurlan