PreventMed tibb mərkəzinin endokrinoloqu Anastasiya Qalyanova yeməkləri birdəfəlik qablarda qızdırmamağı məsləhət görüb.

Foodinfo.az xəbər verir ki, o, Qazeta.Ru-ya müsahibəsində bildirib ki, qidaları mikrodalğalı sobada qızdırarkən hansı qab-qacaqdan asılı olaraq zərərli maddələr əmələ gələ bilər. Odur ki, mikrodalğalı sobada birdəfəlik plastik qablardan və plastik qablardan istifadə etməmək daha yaxşıdır.

Onun sözlərinə görə, plastik qızdırılan zaman çoxlu zəhərli maddələr ayrılır.

Həkimin fikrincə, yeməkləri şüşə və ya keramikada bişirmək və qızdırmaq daha yaxşıdır.

Mütəxəssis əlavə edib ki, qidaya aid plastik uyğun təsdiq işarəsi varsa uyğundur.

Leyla