Dietoloq Olqa Redina “Veçernaya Moskva” nəşrinə hansı qidaların ürəyə zərərli olduğunu və 50 yaşdan sonra pəhrizdən nələrin xaric edilməli olduğunu deyib.

Foodinfo.az bildirir ki, onun sözlərinə görə, ürəyə və qan damarlarına ən güclü mənfi təsiri tərkibində trans yağları olan qidalar törədir. Onlar tez-tez qənnadı məmulatları, fast food və yarımfabrikatların istehsalında istifadə olunur.

Mütəxəssis qeyd edib ki, şəkərin və ağ çörək, şirniyyat və soda kimi rafine edilmiş karbohidratlarla zəngin qidaların həddindən artıq istehlakı artıq çəki artımına, ürək və damarlar üçün ciddi risk faktoru olan şəkərli diabetin inkişafına səbəb ola bilər.

50 yaşdan yuxarı insanlar yağlı və emal olunmuş ət məhsullarını qida rasionundan çıxarmalıdırlar.