Yaşlandıqca formada qalmaq üçün pəhrizinizi dəyişmək vacibdir. Foodinfo.az Ferra.ru-ya istinadən xəbər verir ki, diyetoloq Lena Bakoviç qeyd edir ki, 50 yaşdan yuxarı insanlar diqqətini aşağı kalorili və qida maddələri ilə zəngin qidalara yönəltməlidirlər.
50 yaşdan sonra yaxşı formada qalmağınıza kömək edəcək qidaları təqdim edirik:
Brokoli, kələm və gül kələminin tərkibində xərçəng və ürək xəstəliklərindən qoruyan bir çox antioksidan var. Bu tərəvəzlər liflə də zəngindir. O, yaxşı doyurur və gün ərzində həddindən artıq yeməyin qarşısını alır.
Qaragilə, çiyələk, moruq və böyürtkən orqanizmi çoxlu lif və qida maddələri ilə təmin edir. Bundan əlavə, giləmeyvə meyvələrdən daha az karbohidratlara malikdir.
Kahı, ispanaq, və çay çoxlu qida maddələri, antioksidantlar və lif ehtiva edir.
Avokado və zeytun yağı doyurucudur, ürək üçün faydalıdır, həmçinin 50 yaşdan yuxarı insanlarda iltihabı azaldır və xroniki xəstəliklər riskini azaldır.