Hər gün turş çörək yemək 50 yaşdan yuxarı insanların sağlamlığına gözlənilməz təsirlər göstərə bilər.

Foodinfo.az xəbər verir ki, 50 yaşdan yuxarı insanlar üçün idmanla məşğul olmaq, kifayət qədər yuxu almaq, stress səviyyəsinə nəzarət etmək və sağlam qidalanma vacibdir.

Nutrients jurnalının 2019-cu il araşdırmasına görə, belə çörəklərdə olan birləşmələr yaşlandıqca sağlamlığı dəstəkləyə bilən antioksidant, antihipertenziv və antidiyabetik xüsusiyyətlərə malikdir.

Əlavə olaraq, 2023-cü il Qidalanma üzrə Sərhədlərin araşdırması göstərir ki, turş xəmirinin fermentləşdirilməsi çörəyin turşuluğunu azaltmaqla müəyyən növ xəstəliklərlə əlaqəli olan akrilamid səviyyəsini azaldır.