Albalı salatı həm fərqli dadı, həm də yüngül və sağlam tərkibi ilə yay aylarında süfrəyə təravət qatır. Təbii turşməzə dadı ilə həm iştah açır, həm də orqanizm üçün faydalıdır. 

Foodinfo.az sadə və dadlı albalı salatının hazırlanma qaydasını təqdim edir:

Albalı salatı üçün lazım olanlar:

– 1 stəkan təmizlənmiş, çərdəyisiz albalı

– 1 ovuc doğranmış təzə nanə və ya reyhan

– 1/2 stəkan doğranmış xiyar

– 1/4 stəkan ağ pendir və ya feta (istəyə görə)

– 1 yemək qaşığı zeytun yağı

– 1 çay qaşığı limon suyu və ya nar şərbəti

– Duz, qara istiot (zövqə görə)

– İstəyə görə qoz və ya badam qırıntıları

Hazırlanması:

1. Albalıları yuyub çərdəyini çıxarın.

2. Xiyarları xırda kub formasında doğrayın.

3. Təzə nanəni və ya reyhanı incə doğrayın.

4. Pendir əlavə etmək istəyirsinizsə, kiçik parçalara bölün.

5. Bütün inqrediyentləri geniş bir qabda birləşdirin.

6. Üzərinə zeytun yağı, limon suyu və ya nar şərbətini əlavə edin.

7. Duz və istiotla dadlandırın.

8. İstəyə görə qoz və ya badam səpib qarışdırın.

Bu salat ət və toyuq yeməklərinin yanında əla gedir, həm də təkbaşına yüngül bir nahar olaraq da yeyilə bilər.