Albalı canlı qırmızı rəngi və şirin dadı ilə tanınan bir meyvədir. Amma iştahaaçan görünüşü ilə yanaşı, albalı insan orqanizmi üçün də bir çox faydalı xüsusiyyətlərə malikdir.

Bu faydalı xüsusiyyətlərdən biri də albalıların qan tərkibini yaxşılaşdırmaq qabiliyyətidir. Albalı yüksək miqdarda antioksidant ehtiva edir, bu da hüceyrələri zədələnmədən qorumağa və oksidləşdirici stressin qarşısını almağa kömək edir, bədəndə iltihabı azaldır.

Bundan əlavə, albalı qanda hemoglobinin əmələ gəlməsi üçün vacib elementlərdən biri olan dəmirlə zəngindir. Hemoqlobin oksigenin ağciyərlərdən orqanizmin toxuma və orqanlarına daşınmasından məsul olan bir proteindir.