Armud təkcə dadlı meyvə deyil, həm də qiymətli qida mənbəyidir. Foodinfo.az xəbər verir ki, bu meyvə həzmi yaxşılaşdırmağa kömək edən, bağırsaq mikrobiomunu dəstəkləyən və qan şəkərinin səviyyəsini tənzimləməyə kömək edən liflə zəngindir. Yüksək flavonoid tərkibi sayəsində armudun müntəzəm istehlakı 2-ci tip diabetin inkişaf riskini azaldır.
Bundan əlavə, qabığın tərkibindəki antioksidantlar iltihabı azaltmağa və müxtəlif xroniki xəstəliklərlə mübarizə aparmağa kömək edir. Armud ürək-damar sistemi üçün də faydalıdır. Gündə iki armud yemək qan təzyiqini aşağı sala və ürək-damar xəstəlikləri riskini azalda bilər. Onların tərkibində toxunulmazlığı dəstəkləyən, hüceyrə proseslərini təşviq edən və qanın laxtalanmasına kömək edən C vitamini, kalium və K vitamini var.
Armudun bir çox faydası olsa da, həddindən artıq istehlakı yüksək lif tərkibinə görə həzm problemlərinə səbəb ola bilər. Böyük miqdarda armud yemək şişkinlik, qaz və ya ishala səbəb ola bilər. Armud bəzi insanlar üçün də allergen ola bilər.