Ət və balıq qiymətli qida mənbəyidir, lakin onların sağlamlıq üçün faydaları fərqlidir. Foodinfo.az Edimdoma.ru-ya istinadən xəbər verir ki, ət, xüsusən də qırmızı ət qanda oksigenin daşınması üçün zəruri olan dəmir və sinir sistemi üçün vacib olan B12 vitamini ilə zəngindir. Bununla belə, yüksək doymuş yağ tərkibi xolesterol səviyyəsini yüksəldə bilər.

Balıqlarda, xüsusilə yağlı sortlarda ürək və beyin üçün faydalı olan omeqa-3 yağ turşuları var. Balıq həm də yaxşı zülal və D vitamini mənbəyidir. Bununla belə, tuna kimi bəzi balıq növlərində zəhərli maddələr toplana bilər.

Ət və balıq arasında seçim fərdi ehtiyaclardan və sağlamlıq vəziyyətindən asılıdır.

Həm ət, həm də balığın orta porsiyaları daxil olmaqla müxtəlif pəhriz ən yaxşı seçimdir. Bişirmə üsulunu nəzərə almaq vacibdir: qızartma yağ tərkibini artırır, qaynatmaq və ya bişirmək isə daha sağlamdır.