Turşumuş tomatı yemək təhlükəlidir, çünki bakteriya və kif göbələkləri çoxalaraq qida zəhərlənməsinə səbəb ola bilər.  

Bəs niyə turşumuş tomat yemək olmaz?

1. Zəhərlənmə riski – Çoxalmış bakteriyalar (məsələn, salmonella və E. coli) ishal, qusma və qarın ağrısına səbəb olur.

2. Kif və toksinlər – Görünməsə belə, turşumuş tomatda zərərli toksinlər əmələ gələ bilər, bu da qaraciyərə və həzm sisteminə zərər vermiş olar. 

3. Dad və keyfiyyət itkisi – Turşumuş tomat dadını, qoxusunu və teksturasını dəyişir, yeyilməsi xoş olmur.  

Turşuduğunu necə bilmək olar?

- Qoxusu dəyişibsə və ya turş iy gəlirsə

- Rəngi tündləşibsə və ya yapışqan olubsa

- Köpüklənmə və qazlar yaranıbsa 

Əgər tomat turşuyubsa və ya şübhəlisinizsə, onu yeməkdən çəkinin və atın!