Nar güclü antioksidantdır, yaşlanma prosesini ləngidir. Bundan əlavə, meyvələrdə az kalori var, lakin faydalı mikroelementlər və vitaminlərlə zəngindir. Foodinfo.az xəbər verir ki, bu barədə qastroenteroloq Yevgeni Belousov RİA Novosti-yə müsahibəsində danışıb.

Onun sözlərinə görə, nar pəhriz qidası üçün uyğundur. Bədəni dəmir, kalium, kalsium və fosforla doyura bilər. Meyvənin ürək-damar sisteminə də faydalı təsiri var, ateroskleroz riskini azaldır. Meyvələr həmçinin qan dövranını yaxşılaşdırır, infarkt və insultların qarşısını alır. Yaşlı insanlarda isə nar yaddaşı yaxşılaşdırır.

“Bundan başqa, nar şirəsi iltihab əleyhinə xüsusiyyətlərə malikdir. O, həmçinin depressiya ilə mübarizə aparmağa kömək edə bilər və yüksək estrogen tərkibi sayəsində hətta menopoz əlamətlərini yüngülləşdirir. “Narın tərkibindəki ellagitanninlər döş şişlərinin inkişafına mane ola bilər”, - deyə tibb elmləri namizədi qeyd edib.

Lakin mədə-bağırsaq xəstəlikləri zamanı seyreltilməyən nar şirəsi tövsiyə edilmir. Bundan əlavə, meyvə allergik reaksiya və qəbizliyə səbəb ola bilər, həkim xəbərdarlıq etdi. O, nazik qabığı ləkəsiz meyvələr almağı tövsiyə edib.