Bu gün mağaza rəflərində müxtəlif növ duz tapa bilərsiniz: qara, Himalay, dəniz, yodlaşdırılmış, əlavə və s. Bununla belə, az adam bilir ki, qida dəyəri və mikroelementlərin olması baxımından bir-birindən az fərqlənir, lakin istehlakçını artıq pul ödəməyə məcbur edir.

Foodinfo.az bildirir ki, tibb elmləri doktoru, dietoloq Mariyat Muxinanın qeyd etdiyi kimi, hazırda dəniz duzunda belə nanohissəciklərdə çökən mikroplastiklərlə bağlı problem var və biz onları yeyirik, lakin orqanizmdən xaric edilmir. Okeanda artıq bütöv plastik adalar var; o, buxarlanma zamanı duza daxil olan hissəciklərə çevrilir və məhsulu onlardan təmizləmək mümkün deyil.

Onun sözlərinə görə, ən faydalı duz yodlaşdırılmış duzdur ki, bu da insanların gündəlik yoda olan tələbatını tam ödəyir. Dietoloq vurğulayıb ki, adi duz alarkən saxta məhsula görə artıq pul ödəmək və ya mikroplastikdən zəhərlənmək riski yoxdur.