
Xurma mövsümü başa çatmaq üzrədir. Lakin qurudulmuş formada bu meyvədən ləzzət almağa davam edə bilərsiniz. Bu məhsuldan istifadə edərkən diqqətli olmaq üçün bir şey varmı? Foodinfo.az xəbər verir ki, bu barədə Edimdoma.ru portalı məlumat yayıb.
Qurudulmuş xurma yalnız dadlı yemək deyil, həm də qiymətli qida mənbəyidir. Qurutma prosesi təzə meyvənin faydalı xüsusiyyətlərini cəmləşdirir, onu vitamin və minerallarla zənginləşdirir.
Bununla belə, məhsulun çox yüksək kalorili olduğu ortaya çıxır. 30 q quru meyvə 100 q təzə xurmaya bərabərdir. Bu səbəbdən şəkərli diabet və artıq çəkisi olan insanlar bu ləzzətdən istifadə etməməlidirlər. Qurudulmuş xurma sağlam görmə və toxunulmazlığı qorumaq üçün lazım olan əhəmiyyətli miqdarda A vitamini ehtiva edir. Tərkibində də mövcud olan C vitamini hüceyrələri zədələnmədən qoruyan güclü antioksidantdır.
Kalium və maqnezium mikroelementləri qan təzyiqini normallaşdırmağa və ürək-damar sağlamlığını qorumağa kömək edir. Qurudulmuş xurmanın tərkibindəki lif həzmi yaxşılaşdırır və xolesterinin səviyyəsini normallaşdırmağa kömək edir.