Bir çox insan balıq yedikdən sonra dondurma istehlakının toksik təsirləri ilə bağlı narahatlıq keçirirlər. Bu mövzuda elmi cəhətdən dəqiq məlumata sahib olmaq sağlam qidalanma vərdişləri üçün son dərəcə vacibdir.

Foodinfo.az xəbər verir ki, balıq istehlakı immunitet sistemini gücləndirir və tərkibindəki yağ turşuları sayəsində bədən sağlamlığına möcüzəvi təsir göstərir. Üstəlik balıqla yanaşı istehlak etdiyiniz bəzi qidalarda diqqətli olmağınız məsləhətlidir.

İsti havalarda ehtiyacımız olan qəlyanaltılar adətən dondurma və ya südlü desertlər olur. Ancaq bu, balıq istehlak edərkən beyninizdə suallar yarada bilər.

Balıq və dondurma kimi müxtəlif qidaları birlikdə istehlak etmək ümumiyyətlə heç bir toksik təsirə səbəb olmur. Ancaq bəzi xüsusi hallarda bu fərqli ola bilər.

Balıq istehlakından sonra dondurma istehlakının toksik təsirləri ilə bağlı nəzərə alınması lazım olan başqa bir məqam isə balıq növü və dondurmanın tərkibi ola bilər. Bəzi balıq növləri və dondurma növləri birlikdə istehlak edildikdə tərkibindəki bəzi maddələr səbəbiylə sağlamlıq problemlərinə səbəb ola bilər. Buna görə xüsusilə allergik reaksiyaları olan şəxslər bu mövzuda daha diqqətli olmalıdırlar.