Həkim balqabağın əsas faydalarını açıqlayıb.
Foodinfo.az Edimdoma.ru-ya istinadən xəbər verir ki, diyetoloq Andrey Bobrovski bildirib ki, balqabağın ən qiymətli elementlərindən bəziləri lif, kalium və kalsiumdur.
Bu mövsümi tərəvəz arıqlamaq üçün əsl xilasedici olacaq. Mütəxəssis qeyd edib ki, artan lif tərkibinə görə meyvələr yüksək toxluq faktoruna malikdir.
Kalium məsələsinə gəlincə, heç kimə sirr deyil ki, bu element ürək-damar sisteminin sağlamlığını dəstəkləyir, buna görə də oxşar xəstəlikləri olan insanlar və hər kəs mövsüm ərzində profilaktik tədbir olaraq mümkün qədər tez-tez balqabaq yeməlidirlər.
Andrey Bobrovski, balqabağı çiy yeməyi məsləhət görüb.