Bişirmədən öncə kələm yarpaqlarını yumaq çox vacibdir. Foodinfo.az xəbər verir ki, kələm digər tərəvəzlər kimi, torpaq qalıqları, pestisidlər və ya mikroorqanizmlər daşıya bilər. Xüsusilə salatlar üçün planlaşdırırsınızsa, yarpaqları yaxşıca yumaq lazımdır.  

Kələmin yarpaqlarını yuyarkən hər birini tək-tək ayırıb axar su altında təmizləmək tövsiyə olunur. Əgər yarpaqların arasında kir və ya həşərat qalıqları varsa, onları aradan qaldırmaq üçün sirkəli və ya duzlu suda 5-10 dəqiqə islatmaq faydalıdır. Bu, eyni zamanda bakteriya və pestisidlərin təmizlənməsinə kömək edir.  

Bəzi insanlar kələmi bişirmə prosesində istiliyin bakteriyaları öldürəcəyini düşünərək yumağa laqeyd yanaşa bilər. Lakin bişirmədən öncə kələm yarpaqlarını düzgün yumaq sağlamlığınız üçün önəmlidir.