Ədviyyatlar olmadan yemək daha az dadlı və sağlam olur.
Sağlam və gözəl olmaq üçün yaxşı yemək, idman etmək və kifayət qədər yatmaq kifayət deyil. Şərq şəfaçılarının fikrincə, yeməyinizə müntəzəm olaraq otlar və ədviyyatlar əlavə etmək eyni dərəcədə vacibdir. Onlar bir çox təhlükəli xəstəliklərin inkişafının qarşısını almağa kömək edir. Burada, məsələn, mədə-bağırsaq traktına inanılmaz dərəcədə faydalı olan ədviyyatların siyahısı verilmişdir.
1. Darçın: Bu aromatik ədviyyat həzm sisteminə müsbət təsirləri ilə tanınır. Darçın şişkinliyi azaltmağa, qan şəkərinin səviyyəsini aşağı salmağa və daha yaxşı həzm üçün mədə şirələrini stimullaşdırmağa kömək edir.
2. Zəncəfil: İltihab əleyhinə xüsusiyyətlərinə görə zəncəfil uzun müddət tibbdə və mətbəxdə istifadə edilmişdir. Həzmi yaxşılaşdırır, ürəkbulanma və qusma ilə mübarizə aparmağa kömək edir, immunitet sistemini gücləndirir.
3. Sarıkök: Bu parlaq sarı kök antiinflamatuar təsiri və normal yağ həzmi üçün lazım olan öd əmələ gəlməsini sürətləndirmək qabiliyyəti ilə tanınır. Sarıkök həmçinin həzm sisteminin ümumi fəaliyyətini yaxşılaşdırmağa kömək edir.
4. Şüyüd: Şüyüdün xoş ətri və şirin dadı var. Bu, şişkinliyi azaltmağa və ürək yanması ilə mübarizə aparmağa kömək edir və yeməyi daha səmərəli həzm etməyə kömək edir.
7. Nanə: Nanə mədə və bağırsaqlarda əzələ gərginliyini azaltmağa kömək edən antispazmodik xüsusiyyətlərə malikdir. O, həmçinin həzmi yaxşılaşdırmağa kömək edir və ürəkbulanma və şişkinlik kimi dispepsiya simptomlarını aradan qaldırır.