Banan və kakaonun tərkibi bu məhsulları ürək-damar sistemi üçün faydalı edir, təhlükəli xəstəliklərin riskini azaldır.
Foodinfo.az bildirir ki, Onları diyetinizə daxil etməyin başqa bir səbəbi var. Bu barədə dietoloq Liza Atinskaya öz Telegram kanalında alimlərin tapıntılarına istinadən danışıb.
Mütəxəssis qeyd edib ki, banan nahaq yerə pis reputasiyaya malikdir. Birincisi, onlar ürək və qan damarları üçün yaxşıdır - məsələn, bir bananda 450 mq kalium var.
İkincisi, eyni kalium sayəsində bədəndə su tutma ehtimalı azalır, bu da daha yaxşı görünməyə kömək edir. Şişkinliyi azaltmaqla yanaşı, banan yemək həzmə də təsir edir, çünki məhsul qiymətli liflə zəngindir.