Kətan toxumu zəngin qida dəyəri və sağlamlıq faydaları ilə tanınan bir superqidadır. Bu kiçik toxumlar, xüsusilə omega-3 yağ turşuları, lif və antioksidantlar baxımından zəngindir və bir çox sağlamlıq problemi üçün təbii müalicə vasitəsi olaraq istifadə olunur.
Foodinfo.az xəbər verir ki, kətan toxumu bitki mənşəli omega-3 yağ turşularının ən yaxşı mənbələrindən biridir. Bu yağ turşuları ürək sağlamlığını dəstəkləyir, iltihabı azaldır və beyin funksiyalarını yaxşılaşdırır.
Bu toxum həzm sistemi sağlamlığını dəstəkləyən həll olunan və həll olunmayan liflə zəngindir. Lif bağırsaq hərəkətlərini tənzimləyir, qəbizliyin qarşısını alır və mədə-bağırsaq problemlərini aradan qaldırır.
Kətan toxumu lignanlar adlanan güclü antioksidantlar ehtiva edir. Bu antioksidantlar hüceyrə zədələnməsini qarşısını alır, xərçəng riskini azaldır və yaşlanma prosesini yavaşladır.
Həmçinin estrogen hormonuna bənzər xüsusiyyətlərə malik lignanlar ehtiva edir. Bu, xüsusilə menopoz simptomlarını yüngülləşdirmək və hormon balansını dəstəkləmək üçün faydalıdır.
Bu bitki uzun müddət toxluq hissi verən lif və zülallarla zəngindir. Bu, çəki idarəsində və arıqlama prosesində köməkçi olur.
Kətan toxumunu üyüdüb istifadə etmək bədənin onun qida maddələrini daha yaxşı mənimsəməsinə kömək edir. Gündə bir-iki yemək qaşığı kətan toxumu yetərlidir.