Dadlı və qidalı olmasına baxmayaraq, dəniz məhsulları tez-tez digər ət növləri ilə müqayisədə daha tez xarab olur. Bu o deməkdir ki, onu nə qədər saxlamaq lazım olduğuna çox diqqətli olmalısınız. Üstəlik, onu soyuducuda düzgün saxlamaq hər bir dəniz məhsulu həvəskarının və ya aşpazın mənimsəməli olduğu bir nüansdır.

Foodinfo.az xəbər verir ki, çiy balıq və digər dəniz məhsullarını soyuducuda saxlamaq üçün təhlükəsiz vaxt bir-iki gündür. Dəniz məhsulları bişirildikdən sonra qaydalar bir qədər dəyişir. Bişmiş dəniz məhsulları soyuducuda üç-dörd gün saxlanıla bilər.

Dondurma üsulu dəniz məhsullarınızın raf ömrünü əhəmiyyətli dərəcədə uzadır. Dondurulmuş balıq və digər dəniz məhsulları qeyri-müəyyən müddətə təzə qala bilir. Dondurulmuş çiy balıq üçün ideal istehlak müddəti üç ilə səkkiz aydır. Kalmar, krab, krevetka, kukumariya, midiya, lanqust, omar, dəniz kirpisi, dəniz daraqlısı, osminoq, trepanq, istiridyə və s.digər dəniz məhsulları isə üç ilə 12 ay arasında istehlak edilməlidir. 

Düzgün saxlama üsulları dəniz məhsullarınızın nə qədər təzə və dadlı qalmasına böyük təsir göstərir. Dəniz məhsullarınızı soyuducunun ən soyuq yerində, adətən arxa tərəfdəki alt rəfdə, qapıdan uzaqda saxlamaq vacibdir. Bu, təzəlik üçün çox vacib olan sabit temperaturun saxlanmasına kömək edir. 

Çiy balıq və ya digər dəniz məhsullarını saxlayırsınızsa, əvvəlcə onları təmizləyib qurudun və yenidən bağlana bilən plastik torbalara qoyun. Qablaşdırma yalnız dəniz məhsullarınızı təzə saxlamağa kömək etmir, həm də soyuducunuzdakı digər qidalarla çarpaz çirklənmənin qarşısını alır. 

Bişmiş dəniz məhsullarını soyuducuya qoymadan əvvəl otaq temperaturuna qədər soyumağa icazə verin. Bişmiş dəniz məhsullarını hava keçirməyən qablarda saxlayın və çiy ət olan rəfdən başqa istənilən rəfə qoya bilərsiniz.