Dietoloq Yelena Solomatina bildirib ki, mürəbbənin tərkibində çoxlu şəkər var, ona görə də bu delikates sağlam hesab edilmir.

Foodinfo.az xəbər verik ki, həddindən artıq şəkər dişlərin çürüməsinə və çəki artımına səbəb olur, həmçinin 2-ci tip şəkərli diabet, ürək-damar patologiyaları, xərçəng, bağırsaq mikrobiomunun pozulması, koqnitiv pozğunluqlar və demans kimi bir sıra təhlükəli xəstəliklərin inkişafını təhdid edir.

Bundan əlavə, həddindən artıq şəkər qaraciyərin yağlanmasına və aterosklerozu təhrik edən pis xolesterolun istehsalına səbəb ola bilər.

Mürəbbə hazırlayarkən və ya hətta təzə və ya dondurulmuş giləmeyvə ilə əvəz edərkən dadlandırıcılardan istifadə etməyi məsləhət görüb.