
Dondurma əksər insanlar üçün yay aylarının sevimli şirniyyatıdır. Foodinfo.az bildirir ki, dietoloq Roman Pristanski dondurmanın tərkibində süd şəkəri — laktoza olduğunu açıqlayıb. Ekspertin sözlərinə görə, dondurmada həmçinin müxtəlif tatlandırıcılar da mövcuddur ki, bunlar əlavə karbohidrat mənbəyi kimi qəbul edilir.
Pristanski bildirib ki, qidalanmada əsas diqqət kalori qəbulunun sərfiyyatdan çox olmamasına yönəlməlidir. Onun fikrincə, hər hansı bir məhsuldan asılı olmayaraq, kalori miqdarı xərclənəndən artıq olduqda çəki artımı qaçılmazdır. Dietoloq dondurmanın dadlı olmasına baxmayaraq, mülayim şəkildə istehlak edilməsini tövsiyə edib. O əlavə edib ki, xüsusilə laktoza qarşı həssaslığı olan şəxslər üçün dondurma mədə-bağırsaq problemlərinə səbəb ola bilər.
Ekspert qidalanmada balansın qorunmasının vacibliyini vurğulayıb. Pristanski kalori və qida dəyərinə diqqət yetirərək sağlam seçimlər etməyin əhəmiyyətini qeyd edib. Dietoloq onu da əlavə edib ki, dondurmanın tərkibindəki əlavə şəkərlər qanda şəkər səviyyəsini qaldıra bilər. Onun sözlərinə görə, sağlam həyat tərzi üçün qida seçimi zamanı həm keyfiyyət, həm də miqdar nəzərə alınmalıdır. Mütəxəssis, sağlamlıq problemlərinin qarşısını almaq üçün qida vərdişlərinin diqqətlə tənzimlənməsini tövsiyə edib.