Dietoloqlar dondurmanın qida maddələri olmayan digər şirniyyatlarla müqayisədə sağlamlıq üçün müəyyən faydaları olduğunu bildiriblər.
Bir fincan südlü dondurmanın üçdə ikisi güclü sümüklər və əzələlər üçün vacib olan yaxşı bir kalsium mənbəyidir. Nutritionist Shelley Balls qeyd edir ki, bu porsiya tövsiyə olunan gündəlik kalsium dəyərinin təxminən 12 faizini ehtiva edir.
Müxtəlif növlərdən asılı olaraq, bəzi dondurma növləri bir porsiyada təxminən altı qram protein ehtiva edir ki, bu da bir yumurtadakı protein miqdarı ilə eynidir.
Zülal və orta miqdarda yağın birləşməsi də şəkərin qana salınmasını yavaşlatır, bu da qanda qlükoza səviyyələrində sıçrayışların qarşısını alır.
Vurğulanır ki, dondurmanı unikal sağlam məhsul adlandırmaq olmaz. Qan şəkərindəki sıçrayış konfet yeməkdən daha aşağı olsa da, zamanla zərərli ola bilər.