Dondurulmuş meyvələr bağırsaq sağlamlığını dəstəkləmək üçün əla, əlçatan və qidalı seçimdir. Foodinfo.az xəbər verir ki, Gastroenteroloqlar Dr. Andrew Boxer və Dr. Samuel Akinyeye bildirirlər ki, meyvələrin pik mövsümündə dondurulması onların lif və antioksidant tərkibini qoruyur, eyni zamanda maliyyətini azaldır və saxlanma müddətini artırır.

Bağırsaq sağlamlığını qorumaq üçün ən yaxşı dondurulmuş meyvələr arasında giləmeyvələr (xüsusilə yaban mersini və moruq), albalı, manqo, bir qədər yaşıl banan, ananas və pitaya yer alır. Bu meyvələr həzmə kömək edir, immun funksiyanı artırır, nizamlı bağırsaq hərəkətlərini dəstəkləyir və hətta əhval-ruhiyyəni yaxşılaşdırır.

Dondurulmuş meyvələrin smuzi və ya yeməklərə əlavə edilməsi həzmə kömək edir, immun funksiyanı artırır, nizamlı bağırsaq hərəkətlərini dəstəkləyir və hətta əhval-ruhiyyəni yaxşılaşdırır.