Balıq çox faydalıdır. Foodinfo.az sizə ən yağlı balıqları təqdim edir :
Çox yağlı balıq (20-30% yağ) - ilanbalığı, ağ balıq, lamprey.
Yağlı balıq (yağ 8-20%) - qızılbalıq, siyənək, fil sümüyü, skumbriya, qara halibut, nelma, nərə balığı, sauri, sardina, ulduz nərəsi, nototeniya, ay balığı.
Orta yağlı balıq (yağ 3-8%) - çəhrayı qızılbalıq, xum qızılbalığı, yayın balığı, ton balığı, sprat, siyənək, skumbriya, ağ balıq, muksun, sockeye somon, dəniz bas, palamut.
Yağsız balıq (yağ - 3% -ə qədər) - treska, pike perch, hake, pollock, mezgit balığı, pollock, navaga, kambala, buz balığı, günəş balığı, makro.
Fərid