Amerikalı biokimyaçı T.Kolin Kampbel südün ən təhlükəli qidalardan biri olduğunu açıqlayıb. Foodinfo.az xəbər verir ki, biokimyaçı Kampbel Çin tibb akademiyasının, Kornel universitetinin və Oksford universitetinin apardığı araşdırmadan sonra südün zərərli olduğunu deyib. O südün tərkibində kazein maddəsinin olduğunu və həmin maddənin xərçənglə birbaşa bağlı olduğunu idda edib. Kazein orqanizm tərəfindən çox gec sovrulur və sovrularkən orqanlara zərər verir. Araşdırmanın mübahisəli tərəfi ondadır ki, südün tərkibindəki kalsium sümüklərə yaxşı təsir etməyərək onların əriməsinə səbəb olur. İnək südünün tərkibinin 90 faizini kazein maddəsi təşkil edir və heyvan mənşəli protein orqanizmdə asid ifraz etdiyi üçün zamanla sümük əriməsinə səbəb olur. Kampbell eyni zamanda südün insan beynində uldəçilik yaratdığını, mədə-bağırsaqda həzm probleminə səbəb olduğunu da vurğulayıb. (ölkə.az)