Bəzi məhsullar yaşa bağlı göz xəstəliklərinin inkişaf riskini azalda bilər, həmçinin görmənin pisləşməsinin qarşısını alır.
Foodinfo.az həmin məhsulların bəzilərini təqdim edir:
Balıq — antiinflamatuar və antioksidan xüsusiyyətlərə malik olan omeqa-3 yağ turşularını ehtiva edir.
Qoz-fındıq - tərkibində göz hüceyrələrini zədələnmədən qoruyan E vitamini var.
Lobya və paxlalılar göz sağlamlığını qorumaq üçün əla sink mənbəyidir.
Sitrus meyvələri yaşa bağlı görmə itkisi ilə mübarizə apara bilən zəngin C vitamini mənbəyidir.
Yaşıl yarpaqlı tərəvəzlər - tərkibində lutein, zeaksantin, A, C və K vitaminləri, həmçinin göz sağlamlığını dəstəkləyən antioksidantlar var.
Yerköküdə - olan A vitamini gecə görmə qabiliyyətini yaxşılaşdırmağa kömək edir.
Yumurtanın tərkibində gözlər üçün faydalı olan lutein və zeaksantin var və göz xəstəliklərinin inkişafını ləngidir.
Bolqar bibəri - antioksidantlar sayəsində hüceyrələrin zədələnməsindən qoruya və gözlərə qan axınını dəstəkləyə bilər.
Su — su balansın saxlanması və göz sağlamlığına müsbət təsir edir.