Noxud şorbası bir çox qidalandırıcı xüsusiyyətlərə malikdir, lakin hər kəs onu yeməli deyil.

Foodinfo.az xəbər verir ki, noxud bitki zülalları ilə zəngindir, noxud şorbası vegetarianlar və ət istehlakını məhdudlaşdıranlar üçün yaxşı qida mənbəyidir. Onun tərkibində B qrupunun vitaminləri, A, C, K vitaminləri, həmçinin orqanizmin sağlamlığının qorunması üçün vacib olan minerallar - kalium, maqnezium, fosfor və dəmir var.

Bundan əlavə, həzmi yaxşılaşdırmağa və qan şəkərinin səviyyəsini normallaşdırmağa kömək edən pəhriz lifi ilə zəngindir. Noxud yemək xolesterinin səviyyəsini azalda bilər və bununla da ürək-damar xəstəlikləri riskini azalar. Şorba həm də doyurucu və aşağı kalorilidir, bu da çəki idarə etməyə kömək edə bilər.

Bununla belə, Lyalina xəbərdarlıq edir ki, noxud şorbası hər kəs üçün uyğun olmaya bilər. Noxud tərkibindəki kompleks karbohidratlar səbəbindən bəzi insanlarda şişkinlik və qaza səbəb ola bilər.