SM Klinikasının qastroenteroloqu Lyudmila Sosnina iştahı artırmağa kömək edən qidaları açıqlayıb.

Limon, portağal, turş alma, turşu xiyar və duzlu kələm mədənin selikli qişasını qıcıqlandırır, mədə şirəsinin istehsalının artmasına səbəb olur ki, bu da iştahın artmasına səbəb olur, ekspert Qazeta.Ru-ya müsahibəsində bildirib.

Mütəxəssisin sözlərinə görə, ədviyyatlar, souslar və ədviyyatlar, darçın, duz, xardal, horseradish, ketçup, qida dadlandırıcıları eyni təsirə malikdir.

"Sadə karbohidratlar - konfetlər, şirniyyatlar, şirniyyatlar, tortlar, şokolad, yüksək dərəcəli unlardan hazırlanmış çörək məhsulları, çörək məhsulları - qanda qlükoza səviyyəsini kəskin şəkildə artırır, bu da doymağa səbəb olur, tez keçir və aclıq yenidən görünür" deyə həkim əlavə edib.