Yuxarıdakı suala birmənalı cavab vermək çətindir. Məsələ burasındadıır ki, əksər insanlar hər gün qarpız yeyə bilər, lakin bəzi məqamları nəzərə almaq vacibdir:
Foodinfo.az xəbər verir ki, qarpızın tərkibində su və təbii şəkərlər (fruktoza) yüksəkdir, buna görə də, qarpızın çox miqdarda istehlakı bəzi insanlarda qan şəkərinin səviyyəsini artıra bilər. Bütün gün ərzində müxtəlif qidalar yeyərək qidalanma balansını qorumaq vacibdir.
Bəzi insanlar isə qarpıza qarşı həssas ola bilər və ya allergik reaksiya göstərə bilər. Bu hallarda qarpız yeməkdən qaçmaq və ya məhdudlaşdırmaq lazımdır.
Diqqətə alınmalı digər məqam: Qarpızın çox miqdarda istehlakı bəzi insanlarda mədə narahatlığı və ya həzmsizlik yarada bilər.
Əgər sağlamlığınızda hər hansı xüsusi bir problem yoxdursa və balanslı qidalanmanı qoruyursunuzsa, hər gün bir az qarpız yemək zərərli olmayacaq. Bütün bunlarla yanaşı, hər gün qarpız yeyirsinizsə (yaxud, yemək istəyirsinizsə), həkim və ya diyetoloqla məsləhətləşmək yaxşı olardı.