Sarımsaq təbii antibiotik təsiri ilə bakteriyalara, viruslara və göbələklərə qarşı effektivdir. Foodinfo.az xəbər verir ki, Misirin Qahirə Tibb Universitetindən immunoloq Dr. Samira El-Sayed sarımsağın tərkibindəki allicin maddəsinin immun hüceyrələri stimullaşdırdığını bildirib.

O qeyd edir ki, xüsusilə xam və əzildikdən sonra 10 dəqiqə saxlanılmış sarımsaq daha təsirli olur. Sarımsaq soyuqdəymə, qrip və digər infeksiyalara qarşı qoruyucu rol oynayır. Həmçinin bədəndəki xroniki iltihabı azaldır.

Sarımsaq qan dövranını yaxşılaşdırır, təzyiqi tənzimləyir və pis xolesterolu azaldır. Dr. El-Sayed sarımsağın gündə 1-2 diş olmaqla yeməklərə əlavə edilməsini məsləhət görür. Pişirildikdə təsiri azalsa da, tam itməz. Sarımsaq həmçinin qaraciyər və böyrəkləri toksinlərdən təmizləməyə kömək edir.

Təbii dərman kimi min illərdir istifadə olunur.